Uitleg bestelprocedure / voorwaarde

Bestellen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Plaats het gewenste product in uw mandje
Ga naar het product van uw keuze.
Voer uw gewenste afmetingen in, kies de bedieningszijde en kies uw gewenste type uitvoering. Maak eventueel nog een keuze uit de koordgewichten.
Klik op de knop “Direct bestellen”.

Mandje

Heeft u alle artikelen van uw keuze in het winkelmandje geplaatst, dan kunt u in het overzicht van uw mandje de inhoud controleren. Hier kunt u desgewenst nog de aantal artikelen wijzigen.
Bent u klaar met winkelen? Dan vult u uw adres- en bezorggegevens in, benodigd voor het afleveren van uw bestelling.
Klik daarna op de knop “Afrekenen”.

Bestelling controleren / Betaalwijze kiezen

Controleer nogmaals uw bestelling, kloppen alle afmetingen en instellingen zoals u die heeft opgegeven.
Vervolgens kiest u op welke manier u wenst betalen: direct met iDEAL of met een normale bankoverschrijving.
Let op! Kiest u voor betalen via een normale bankoverschrijving dan wordt uw bestelling pas in behandeling genomen zodra we uw volledige betaling hebben ontvangen. Het voordeel van vooraf met iDEAL betalen is, dat we alle voorradige artikelen direct aan u kunnen leveren.

Bij rolgordijnen is bolling van de zijden mogelijk, de zogenaamde cupvorming. Cupvorming is niet uit te sluiten, de maximale tolerantie hiervoor is 2,0% per strekkende meter. Bij grote breedtes kan de stof op de onderlat plooien vertonen. Bij grote breedtes kan de bovenbuis licht gaan doorhangen, waardoor plooivorming in het doek ontstaat. Deze afwijkingen vallen niet onder de garantie maar zijn normale eigenschappen van het product.

Betalen 

Al onze op deze website vermelde prijzen zijn inclusief BTW.Heeft u gekozen voor betalen via iDeal, dan wordt u doorgestuurd naar ons betaalsysteem van onze partner Sisow. Volg de aanwijzingen op uw beeldscherm. 

Bevestiging e-mail

In uw bevestigings e-mail staan de gegevens uit uw bestelling. Deze e-mail wordt binnen 15 minuten verzonden na het plaatsen van uw bestelling. Klik op Refresh of F5 op uw toetsenbord om de nieuwe e-mails in uw e-mailbox te ontvangen. Na ontvangst van de betaling zullen wij over gaan tot verzending van uw bestelling.

BTW-nummer

Ons BTW nummer kunt u vinden op de factuur. Deze factuur krijgt u direct toegestuurd zodra wij de betaling hebben ontvangen.

Niet ontvangen


Wanneer u uw bevestigings e-mail niet heeft ontvangen dan zal de reden kunnen zijn dat het opgegeven e-mail adres niet juist is of het ligt aan uw spamfilter(controleer uw spam inbox). Controleer nogmaals de e-mail gegevens in uw account zodat de zendingen in de toekomst u wel bereiken.

E-mailadres wijzigen


Uw e-mailadres kunt u gemakkelijk wijzigen in uw account. Uw account vindt u op de Klantenservice pagina. Logt u eerst even in voordat u uw gegevens verandert. Vervolgens zullen uw nieuwe gegevens direct door u op het account van Onlineblinds.nl te zien zijn.

Wij houden ons aan alle wettelijke bepalingen m.b.t. koop en verkoop.

Wijzigen of Annuleren van een bestelling

Wilt u een bestelling annuleren of wijzigen? Uw op maat bestelde producten worden speciaal voor u op maat gemaakt, aan de hand van de door u opgegeven afmetingen en instellingen. Zodra uw bestelling is ingevoerd in ons opdracht-systeem kunt u uw bestelling niet meer annuleren of wijzigen. Voor op maat gemaakte rolgordijnen is het standaard herroepingsrecht niet van toepassing.

Op werkdagen worden bestellingen automatisch in ons opdrachtsysteem ingevoerd, wat het eerst komt na het moment van uw bestelling.

Herroepingsrecht

Wij houden ons aan alle wettelijke bepalingen m.b.t. koop en verkoop. Het herroepingsrecht is niet van toepassing voor op maat gemaakte producten aan de hand van de door u opgegeven specificaties en wensen. Uw rolgordijnen worden door ons speciaal voor u op maat gemaakt, u kunt bestelde rolgordijnen niet retourneren onder het herroeppingsrecht.

Kindveiligheid

Waarom Kindveiligheid?

In januari 2015 is er een Europese wet ingevoerd met daarbij een Europese norm (EN13120) voor alle producenten en leveranciers van raamdecoratie. Deze norm verplicht ons om kindveilige raamdecoratie te maken en te leveren. Europa is overgegaan tot deze norm om kinderen tot drie-en-een-half jaar veilig te laten spelen, leven en slapen in de ruimtes waar raamdecoratie hangt. Helaas komt het voor dat kinderen zich bezeren in de koorden van de bedieningsmechanismen met een soms dodelijke afloop als gevolg. Met deze wet hoopt men dat deze incidenten tot het verleden gaan behoren. 

Wat merk ik als consument van de kindveiligheidnorm?

Als consument kun je een aantal aanpassingen bemerken aan onze producten, namelijk koordspanners om de koorden aan de zijkant van het kozijn vast te maken. Ook is er een ruimere keuze in koordloze oplossingen zoals een elektrische bediening. Daarnaast is de bedieningslengte (montagehoogte)voor de meeste raambekleding met koord of kettingbediening ingekort naar minimaal 150 cm boven de grond. 

Wat kun je zelf doen om uw woning childsafe te maken?

Bewustwording is het halve werk. Wanneer je een product aanschaft dien je je te realiseren dat er risico’s zitten aan de loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden met name voor jonge kinderen. De volgende richtlijnen moeten daarom ten allen tijde in acht worden genomen.

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun hals wikkelen.
  • Houd, om ongelukken te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen en gebruik bijvoorbeeld een koordkikker.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen. (bron: Luxaflex.nl)

Hoe meet ik de montagehoogte op? 

Je meet de montagehoogte door de hoogte in centimeters te meten vanaf de grond tot aan de hoogte waar de schroeven in de muur/ plafond worden geplaatst. 

Wat zijn de voordelen van het opgeven van de montagehoogte naast kindveiligheid?

Door het opgeven van de montagehoogte worden de bedieningslengtes voor de meeste raambekleding met koord of kettingbeding teruggebracht naar minimaal 150cm boven de grond. Dit geeft in een ruimte met meerdere producten op verschillende hoogtes gemonteerd, een mooi rustig beeld. En uiteraard is het allerbelangrijkst  dat je kunt genieten met je gezin, familie, vrienden en kennissen van je huis en raamdecoratie.

Wanneer u er voor kiest de Kettinglengte i.v.m. kindvriendelijkheid NIET door te geven gaat u er mee akkoord dat:U kennis heeft genomen van deze nieuwe regelgeving Er zich in de ruimte waar het rolgordijn komt te hangen geen kinderen kunnen bevinden onder de 3.5 jaar